Alobalové tajomstvo

Potrebujeme:

zemiaky, cibuľu, cesnak, bravč.stehno, oravskú slaninu, šampiňóny, maslo, soľ, rascu
Pác: vegetu, olej, pretlačený cesnak, červenú papriku

Ako na to:

Mäso pokrájame na rezance a dáme na noc do pácu. Najskôr si pokrájame šampiňóny a udusíme ich na masti a cibuľke. Zemiaky pokrájame na kolieska, slaninku pokrájame na pásiky, cibuľku a cesnak na kolieska.
Na alobal dáme na kolieska pokrájané zemiaky, osolíme a posypeme rascou. Potom dáme na kolieska pokrájanú cibuľu, mäso z pácu, cesnak, slaninku pokrájanú na pásiky, udusené šampiňóny a plátok masla. Alobal dobre zabalíme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 45 minút. Potom alobal otvoríme a necháme 10-15 minút zapiecť.

14.09.2008

Podobné recepty