Orechová torta

Potrebujeme:

Korpus: 200 g masla, 200 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 3 vajcia, 2 PL práškového kakaa, 1 PL prášku do pečiva, hrsť posekaných opražených orechov
Plnka: 1 smotanu na šľahanie 33%, 1 vanilínový cukor, 1 PL kryštál.cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, hrsť ovocia najlepšie čerstvého
Poleva: 100 g horkej čokolády 70%-nej, 1 PL masla, 3 PL cukru, 1 dcl mlieka

Ako na to:

Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešame do peny. Po lyžiciach pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a sneh z bielok. Orechy opražíme nasucho na panvici a posekané pridáme.
Masu dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Pečieme v predhriatej rúre na 180 C. Po vychladnutí korpus rozrežeme na dva kruhy. Vyšľaháme plnku.
Spodný kruh pokvapkáme ovocnou šťavou alebo likérom, potom dáme vyšľahanú plnku, posypeme ovocím a prikryje vrchným, tiež navlhčeným kruhom. Zalejeme polevou, ktorú sme pripravili vyšľahaním ingrediencií nad miernou parou.
Dozdobíme a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 6 hod.

01.10.2008

Podobné recepty