Sladko-kyslé uhorky

Potrebujeme:

Na 10 skiel
Nálev: 16 dcl vody, 4 dcl octu, 20 dkg cukru, 2 lyžice soli, trošku celého čierneho korenia, uhorky nakladačky, mrkva, cesnak, cibuľa, kôpor, chren, feferón, celé korenie, nové korenie

Ako na to:

Všetky ingrediencie na nálev spojíme a varíme 5 minút. Sklá umyjeme v horúcej vode. Na spodok skla dáme cibuľu, koliesko mrkvy, cesnak, kôpor, poprípade feferón a chren. Natesno uložíme uhorky, zalejeme horúcim nálevom, pridáme nové korenie a dáme sterilizovať (vyberáme, keď nálev začne bublať). Po vybratí prevratíme vrchom dole a zabalíme do utierok. Po prechladení obrátime a skontrolujeme, či viečka dobre chytili.

24.07.2008

Podobné recepty