Mäso pod broskyňou a plnené zemiaky
zemiaky, oravskú slaninku, cibuľu, bravčové stehno, šunku, broskyňový kompót, plátkový syr
Pác: cesnak, vegetu, červenú papriku, olej
Mäso dáme na 24 hodín do pácu, na druhý deň opečieme z oboch strán a poukladáme na plech. Na každý kusok mäsa dáme plátok šunky, pol broskyne a prikryjeme plátkom syra. Dáme zapiecť do rúry.
Menšie zemiaky uvaríme, očistíme a odrežeme vrch zemiaka. Do druhej časti ktorú sme trošku skrojili aby zemiak stál lepšie na plechu, vydlabeme lyžičkou vnútro a naplníme nadrobno pokrájanou cibuľkou, oravskou slaninkou a karičkou. Prikryjeme druhou časťou zemiaka a môžeme spojiť špáratkom.
Poukladáme na pekáč a osolíme, orascujeme a dáme piecť.