Jablková štrúdľa
1 balenie lístkového cesta, 4 stredne veľké jablká, 5 lyžíc strúhanky, 2-3 lyžice práškového cukru, škorica, maslo, múka na rozváľkanie
Ako na to:Jabĺčka si olúpeme, nahrubo nastrúhame a premiešame so škoricou. Do rajničky si dáme rozpustiť maslo a zľahka na ňom, za stáleho miešania, ošmahneme strúhanku (stmavne a začne krásne rozvoniavať).
Po odstavení rajničky pridáme práškový cukor (podľa chuti) a dobre premiešame. Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi tak 1 mm. Na cesto rovnomerne rozotrieme pripravenú strúhanku a na ňu rozložíme postrúhané jabĺčka so škoricou.
Zrolujeme, na oboch koncoch zatlačíme, aby nám nevytiekla šťava z jabĺk, a dáme na plech a do rúry, môžeme použiť aj papier na pečenie. Pečieme na 200 - 220 stupňoch asi 30 - 40 minút do svetlohneda.
Hotové jedlo posypeme cukrom.