Marinované bravčové karé
1,5 až 2 kg bravčového karé
Marináda: 4 PL obyčajnej horčice, 2 PL citrónovej šťavy, 2 PL olivového oleja, 1 KL soli, 1/2 lyžičky zeleného korenia a 1/2 lyžičky mletej červenej papriky, sušená alebo čerstvá bazalka a provensálske korenie (bylinky spolu za 1 kávovú lyžičku), pretlačený cesnak aspoň 4 strúčiky
Odkostené mäso nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky a potrieme marinádou z oboch strán, ktorú sme si pripravili vymiešaním vyššie uvedených surovín. Marinované karé dáme na chladné miesto odpočívať, najlepšie cez noc alebo minimálne na 4 hodinky.
Keď už je uhlie na grile pripravené, rezne poukladáme na rošt a grilujeme z každej strany. Uugrilované mäso podávame so šalátom, chlebom,...