Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom
nové zemiaky, bylinkovú soľ, mleté čierne korenie, mäkký nízkotučný tvaroh, pažítku, pór, cesnak, maslo, plátkový mäkký syr
Ako na to:Na menší plech položte zopár väčších kefkou umytých nových zemiakov so šupkou a dajte ich upiecť pri teplote 250 stupňov asi na 45 minút.
Zatiaľ si v mise urobíme tvarohovo-cesnakovo-bylinkovú plnku: Do misy dajte tvaroh, pridajte maslo, bylinkovú soľ, korenie, nakrájaný pór, pažítku, cesnak (3 väčšie strúčiky) a dobre premiešajte. Keď sú zemiaky upečené do mäkka, ostrým nožom ich narežte po dĺžke, roztvorte ich. Do každého zemiaka dajte lyžicu tvarohovej zmesi, položte plátok syra a dajte krátko zapiecť, pokiaľ sa roztečie syr.
Ozdobte pažítkou a zvyšným tvarohom.