Jahodová šarlota

Potrebujeme:

Cesto: 4 žĺtka (oddelíme bielka od žĺtkov), 4 lyžice múky, 4 lyžice prášk.cukru, 3 lyžice oleja, 3 lyžice vody
Plnka: 6-7 plátkov želatíny, 4 žĺtka, 100 g prášk.cukru, 1/4 l mlieka, 1 vanil.cukor, 1 šľahačka 250 ml, 1 lyžicu cukru + 1 balenie jahôd asi 500 g

Ako na to:

Cesto (klasickú piškótu) spracujeme a upečieme v tortovej forme korpus, ktorý po upečení natrieme lekvárom. Potom dáme bokom vychladnúť a zatiaľ ideme robiť plnku.
Plnka: Želatínu dáme napučať v troche vody, mlieko s vanil.cukrom prevaríme pridáme k nemu žĺtka vyšľahané s cukrom a uvaríme na krém. Ešte do horúceho krému pridáme vytlačenú želatínu a celé necháme vychladnúť. Môžeme dať aj do chladničky.
Šľahačku vyšľaháme s 1 lyžicou cukru. Vychladnutý krém a šľahačku spojíme metličkou a natrieme na korpus. Naň poukladáme jahody a celé pomaly zalejeme krémom. Dáme ešte stuhnúť do chladničky.

21.10.2008

Podobné recepty