Cigáňovo lečo

Potrebujeme:

rodinné balenie kuracích horných stehien (12 ks), 10-15 dkg oravskej slaniny, 4 stredne veľké papriky, 3-4 veľké paradajky, 2 veľké cibule, olej, soľ

Ako na to:

Slaninku pokrájame na kocky a necháme vo veľkej panvici rozpražiť (môžeme, ale nemusíme si pomôcť lyžicou oleja). Na upraženej slaninke opečieme umyté, usušené a mierne osolené kuracie stehná.
Medzitým si nakrájame nadrobno cibuľu, papriky a paradajky. Keď sú stehná upečené domäkka, vyberieme ich a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku upražíme cibuľu do sklovita. Potom pridáme papriku, podusíme a keď paprika zmäkne, pridáme aj paradajky. Dusíme, až kým to nemá konzistenciu leča.
Nakoniec pridáme kuracie stehná a ešte chvíľu podusíme.

06.09.2008

Podobné recepty