Oravská kapustnica
1, 5 l vody, soľ, 15 g sušených húb, 400 g bravčového rebierka, 400 g bravčovej klobásy, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 20 g cibule, 1 l šťavy z kyslej kapusty, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak, múka
Ako na to:Do studenej osolenej vody dajte sušené huby, bravčové rebierka, čerstvú alebo údenú klobásu a varte. Asi po 30 min. pridajte pokrájanú koreňovú zeleninu a kapustu. Keď je všetko mäkké, pridajte precedenú cibuľovú zápražku, kapustnicu a spolu povarte 10 min. Nakoniec dochuťte mletým čiernym korením, majoránkou a cesnakom rozotreným so soľou. Uvarené rebierka a klobásu pokrájajte a vložte späť do kapustnice.
TIP: Podávame so zemiakovou kašou.