Slané palacinky plnené kelom

Potrebujeme:

5 dcl mlieka, 3 vajcia, 200 g hladkej múky, 1 KL vegety, soľ, olej
Kelová plnka: hlávka kelu, cibuľa, soľ, 1 bambino, kyslá smotana, 2-3 strúčiky cesnaku, lyžička kmínu

Ako na to:

Na palacinky použite mlieko, do ktorého pridáte múku, vajcia, vegetu a dobre metličkou vymiešajte dohladka. Zmes na palacinky nechajte chvíľku postáť, zatiaľ nakrájajte kel a cibuľu.
Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky, tiež kel. Cibuľu ošmahnite na oleji, pridajte nakrájaný kel a na miernom ohni duste pod pokrievkou. Ochuťte ho bylinkovou soľou, cesnakom, kmínom a poduste do mäkka.
Keď je kel udusený, pridajte do neho jedno celé bambino a kyslú smotanu. Dobre zamiešajte, ochutnajte, ak treba, osoľte a okoreňte.
Palacinky naplňte kelovo-syrovo-cesnakovou plnkou, zviňte a nakrájajte ich na polovičky. Posypte strúhaným tvrdým syrom.

06.09.2008

Podobné recepty