Tvarohovo-černicové lievancie

Potrebujeme:

4 vajíčka, 250 g jemného tvarohu, 2 dcl mlieka, 150 g polohrubej múky, štipka soli, 3 dcl černicového alebo čučoriedkového kompótu, 1 balíček vanilínového cukru, 2 lyžice práškového cukru, olej na pečenie

Ako na to:

V miske vymiešame tvaroh (ak nechceme hrudky v lievancoch, tak mixujeme), žĺtky, vanilínový a práškový cukor a mlieko. Pridáme múku, štipku soli, tuhý vyšľahaný sneh z bielkov a nakoniec opatrne vmiešame odkvapkané černice alebo čučoriedky, aby sa nepopučili.
Na lievancovej alebo obyčajnej panvici pečieme lievance. Ak sme ovocie nepopučili pri miešaní, pri pečení sa mu nič nestane a ostane pekne celé. Lievance sú potom šťavnaté.

22.07.2008

Podobné recepty