Domáca pizza
300 g šunky, 50 g anglickej slaniny, 200 g cibule, 150 g šampiňónov, 300 g paradajok, 100 g syru Eidam, olivy, soľ, oregano, majorán, drvenú rascu, olej, tuk, kečup
Ako na to:Na rozpálenom oleji speníme 100 g nadrobno nakrájanej cibule. Slaninu nakrájame na plátky a pridáme k cibuli. Opraženú slaninu vyberieme a do výpeku pridáme na plátky pokrájané šampiňóny, rascu, soľ a majorán.
Restujeme asi 5 min. Na tenko vyváľkame kysnuté cesto, položíme na vymastený plech, potrieme olejom, pokryjeme kolieskami paradajok a ďalej ukladáme plátky opraženej slaniny, pásiky šunky, kolieska cibule a orestované šampiňóny. Dochutíme oregánom.
Pečieme v dobre vyhriatej rúre. Pred dopečením posypeme nastrúhaným syrom a olivami.