Gaštanová roláda
Cesto: 4 vajcia, 3 PL polohrubej múky, 1 prášok na pečenie, 4 PL cukru, 1 PL kakaa
Plnka: 1 kocka gaštanového pyré (cca 250 g), 200 g masla, 100 g cukru, 2 PL rumu
Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom, múkou a práškom do pečiva. Zmes vylejeme na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie. To je dôležité, inak sa nám bude zle roláda rolovať. Cesto pečieme cca 10 minút na 175 C. Upečené cesto zavinieme aj s papierom do navlhčenej utierky a necháme odstáť, kým nevychladne.
Krém: Všetky ingrediencia na plnku spolu zmiešame a rozotrieme do rolády, ktorú sme zbavili papiera na pečenie. Upečené cesto zvinieme a necháme v chlade stuhnúť. Vrch môžeme poliať čokoládou, alebo len posypať kakaom. Podávame so šľahačkou.