Šampiňónová omáčka
Potrebujeme:
300 g šampiňónov, 1 smotanu na šľahanie, 200 ml mlieka, 30 g masla, soľ, drvenú rascu, 4 PL hladkej múky
Ako na to:Šampióny nakrájame na drobné kúsky, orestujeme ich na masle, osolíme, okoreníme, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme do mäkka.
Pridáme smotanu a 100 ml mlieka. V 100 ml mlieka rozmiešame múku a zmes za stáleho miešania vlejeme k šampiňónom. Necháme prejsť varom.
03.09.2008
Podobné recepty
Šampiňónová omáčka I, Jelenia sviečkovica na rošte s domácimi knedľami, Šampiňónová omáčka, Smotanovo – šampiňónová omáčka, Šampiňónová omáčka, Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou, Grilované kurčatá so šampiňónovou omáčkou, Šampiňónová omáčka, Šampiňónová kyslomliečna polievka, Šampiňónová nátierka