Tiramisu originál taliansky recept

Potrebujeme:

200 g mletého cukru, 4 žĺtka, 4 cl likéru Amaretto, 500 g syra Mascarpone, 250 g cukrárenských piškót (stačí jedna krabica na štvorcovú misu), väčšiu šálku kávy, 2 cl čerešňovice (môže byť aj vodka), mleté kakao

Ako na to:

Cukor so žĺtkami šľaháme ručným šľahačom 8 minút. Potom vmiešame polovicu likéru a opatrne už len vidličkou zamiešame po lyžiciach Mascarpone.
Piškóty rýchlo namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom. Pokvapkáme čerešňovicou a navrstvíme polovice krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty, pokvapkáme zvyšným Amarettom a potrieme zvyšným krémom.
Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke.

05.10.2008

Podobné recepty