Špenátový koláč
1 veľká cibuľa, 6 jarných cibuliek, 2 lyžice olivového oleja, 450 g nasekaného špenátu, 4 vajíčka, 200 g syru Feta, štipka muškátového oriešku, 450 g lístkového cesta, 85 g masla, soľ a korenie
Ako na to:Rúru predhrejeme na 190°C. Oba druhy cibule pokrájame na drobno a v širšej panvice osmažíme na oleji do mäkka. Pridáme k nim špenát a zhruba 3 minúty ho dusíme, aby zmäkol. Použijeme sitko a vyžmýkame všetku prebytočnú štavu.Potom špenát vrátime do panvice.
Panvicu odstavíme z ohna,pridáme rozšlahané vajíčka a fetu. Podľa potreby podlejeme, osolíme, okoreníme, poprášime muškátovým orieškom a dôkladne premiešame.
Väčšiu štvorhrannú zapekaciu formu vymastíme maslom a na dno položíme prvú časť cesta, tak aby po stranách prečnieval. Rozotrieme náplň, pokryjeme ju druhou častou cesta a okraje spojíme. Nožom naznačte rezy, ale nedokrojte!
Pečte dozlatova.