Bravčové plátky v zemiakovom cestíčku
8 plátkov vykosteného krátkeho karé, 3 PL hladkej múky, 2 vajcia, 2 PL mlieka, 4-5 veľkých zemiakov, olej na vyprážanie, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Zemiaky ošúpte, nahrubo postrúhajte, tekutinu vytlačte a zlejte.
Mäso zľahka naklepte, osoľte a jemne okoreňte. Plátky obaľte v múke, vajcia a v postrúhaných zemiakoch. Dobre pritlačte. V hlbšej panvici zohrejte olej a vyprážajte v ňom obalené rezne z oboch strán po 7-8 min. Pri obracaní dávajte pozor, aby sa vám zemiaky neolupovali. Podávajte so sterilizovanou zeleninou a varenými zemiakmi. Zemiaky ozdobte posekanou petržlenovou vňaťou.