Egrešové želé s hruškami
2x egrešové želé v prášku, hruškový kompót, nádobka na aspik
Ako na to:Podľa návodu pripravte želé, do litra horúcej vody nasypte egrešové želé a miešajte do úplného rozpustenia. Do formy na dno dajte jednu naberačku želé a dajte to rýchlo schladiť do mrazničky, aby ste mohli začať ukladať nakrájané hrušky.
Keď spodná vrstva stuhne, naukladajte nakrájané hrušky, zalejte želatínou a opäť dajte na chvíľku do mrazničky stuhnúť.
Postup opakujte, kým neminiete všetku želatínu a hrušky. Nádobku so želé dajte na noc do chladničky, kde poriadne stuhne.
Do želé sa hodí ovocie mäkké, väčšinou zavárané, aby sa dalo želé po vyklopení dobre krájať. Výborne chutí ľadovo vychladené.