Tofu na čínsky spôsob
400 g klasického tofu, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3-4 PL sójovej omáčky, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 1 KL mletej rasce, 1 KL mletej červenej papriky, 1 PL kryštálového cukru, 1/2 KL karí korenia, 2 PL oleja, 1 čerstvá paradajka a paprika (príp. 1 lečo), 1 PL kečupu, soľ
Ako na to:Tofu pokrájame na kocky, vložíme do misky a pokropíme sójovou omáčkou. Pridáme mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, mletú rascu a olej. Dôkladne, ale opatrne premiešame a necháme 20 minút odstáť v chladničke.
Na panvici zohrejeme olej a kocky tofu na ňom pražíme asi 7-10 minút. Opražené tofu vyberieme na tanier a vo výpeku (ak treba, pridajte ešte olej) speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozotrený cesnak a cukor. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Pridáme tofu a papriku s paradajkou pokrájané nadrobno (príp. lečo).
Ochutíme kečupom, karí korením, soľou, podlejeme malým množstvom vody a prikryté dusíme na miernom ohni 10-15 minút. Podávame s ryžou.