Pudingový koláč
Cesto: 90 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 2 kocky droždia, 4 dcl mlieka, 5 PL oleja, 1 bal. vanil. cukru, 1 bal. kyp. prášku, štipka soli, 2 vajcia
Plnka: 1/2 l mlieka, 2 bal. čokoládového pudingu, 4 PL kakaa, 30 dkg kryštálového cukru, 250 g Hery
Z mlieka, cukru, van. cukru a pudingu uvaríme puding. Heru vymiešame s kakaom a pridáme do vychladnutého pudingu.
Zo surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré necháme 15 min kysnúť. Rozdelíme ho na 6 rovnakých dielov, každý diel vyvaľkáme na obdĺžnik, naplníme plnkou a zrolujeme na závin.
Potom spletieme po dva záviny do "vrkoča" (vzniknú 3 pletenky). Dáme na vymastený a vysypaný plech a necháme nakysnúť. Povrch potrieme vajíčkom a upečieme. Pečieme pri 170-180 °C.