Tvarohovo-kávový krém
dlhé alebo guľaté piškóty, šálka silnej čiernej kávy, 3 žĺtka, 1 vanilkový cukor, 3 PL práškového cukru, 2 tvarohy hrudkovité, kakaový prášok
Ako na to:Na dno stredne veľkej dezertnej misy naukladajte piškóty. Urobte silnú čiernu tureckú kávu a piškóty ňou pooblievajte do úplného zmäknutia.
V mise vyšľahajte tri žĺtka s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Vyšľahajte elektrickým šľahačom do peny. Do krému pridajte štipku potravinárskeho žltého farbiva, aby bol efekt krajší.
Do vyšľahaných žĺtkov pridajte oba tvarohy a šľahačom opäť vymiešajte dohladka. Na piškóty navrstvite všetok krém, vidličkou urobte ozdobné pásiky a silno posypte kakaovým práškom. Dajte na pár hodín do chladničky a podávajte vychladené.