Rýchle hamburgery

Potrebujeme:

4 sezamové žemle, 1 malú konzervu zaváraných paradajok, 2 čili papričky, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL horčice, 400 g mletého mäsa, plátkový syr, 1 vajce, 1 cibuľu, soľ, majorán, mleté čierne korenie, strúhanku

Ako na to:

V miske zmiešame mleté mäso, 1 vajce a nadrobno posekanú cibuľu. Zmes dôkladne premiešame a podľa chuti pridáme mleté čierne korenie, pretlačený strúčik cesnaku, soľ a majorán. Podľa potreby pridáme do zmesi strúhanku.
Navlhčenými rukami vytvarujeme z mäsa ploché okrúhle pagáče, ktoré opekáme na panvici alebo ich pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 190 °C asi 20 minút.
V malom hrnci zohrejeme nasekané zavárané paradajky, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a nasekané čili papričky. Zmes varíme, kým sa voda nevyparí.
Žemle rozrežeme, natrieme horčicou, pridáme syr, opečené mäsové placky, a navrch paradajkovú zmes. Kto chce može si pridať aj zeleninu.

09.09.2008

Podobné recepty