Kačacie prsia na grile

Potrebujeme:

4 kačacie prsia, 3 rozotrené strúčiky cesnaku, 3 PL cukru, 2 dcl svetlej sójovej omáčky, 2 cm nastrúhaného koreňa zázvoru (možno použiť i sušený), 1 ČL čierneho korenia, 1 ČL nasekanej vňate koriandru

Ako na to:

Marinádu si pripravte zmiešaním cesnaku, sójovej omáčky, cukru, nastrúhaného zázvoru, nasekaného koriandru a čierneho korenia.
Kačacie prsia rozmrazte a v nekovovej miske prelejte marinádou. Misku prikryte a mäso marinujeme 1-6 hodín. Počas tejto doby mäso niekoľkokrát obráťte aby sa marináda dostala do celého povrchu. Potom kačacie prsia vyberte a marinádu odložte na potieranie pri grilovaní.
Mäso grilujte a občas potierajte marinádou. Potom kačacie prsia nakrájajte na plátky a rozložte na tanier. Podávajte so zeleninovou oblohou a hranolkami.

16.11.2006

Podobné recepty