Minútky z bravčovej panenky so syrovou omáčkou

Potrebujeme:

bravčovú panenku, soľ, korenie, olej, zemiaky
Omáčka pre cca 4 osoby: olej, 2 lyžice hladkej múky, 2-3 dcl mlieka, soľ, strúhaný syr Eidam prip. Niva,

Ako na to:

Bešamelová syrová omáčka: Do hrnca dáme rozohriať minimálne množstvo oleja, len tak na dno. Keď je olej rozpálený, pridáme hladkú múku a miešame, aby sa nespravili hrudky. Restujeme chvíľku, aby bola múka bledohnedá.
Potom nalejeme studené mlieko cca 2 dcl a rýchlo miešame, pretože pri pomalom výkone by sa v omáčke spravili hrčky. Doporučujeme miešať v hrnci, až pokiaľ sa nezačne omáčka variť, ak sa Vám bude zdať príliš hustá, dolejte mlieko.
Nastrúhame syr a za stáleho miešania pridáme k omáčke. Pridáme cca 5-10 minút pred dovarením. Pred koncom ju dochutíme soľou a odstavíme z ohňa.
Bravčovú panenku nakrájame na cca 1-1,5 cm hrubé plátky a roztlačíme rukou. Netreba naklepávať ako rezne. Z každej strany ich nasolíme a nakoreníme.
Panvicu potrieme olejom. Na rozpálenej panvici opečieme stejky z každej strany.
Podávame spolu so zemiakmi, preliate bešamelovo-syrovou omáčkou.

21.10.2008

Podobné recepty