Plnené pečené papriky
10 paprík, 1 cibuľu, 2 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 50 g varenej ryže, 400-500 g mletého mäsa, 100 g masla, 50 g strúhanky, soľ, korenie, petržlenovú vňať, olej, masť
Ako na to:Mäso pomelieme, na cibuľke opražíme do biela, pridáme cesnak, vopred uvarenú ryžu, na kocky nakrájané a olúpané paradajky. Osolíme, okoreníme, všetko spolu dobre premiešame a asi 10min povaríme.
Papriky umyjeme, odrežeme vršky, ktoré nevyhadzujeme, vydlabeme semienka. Zalejeme vriacou vodou a necháme tak 5 min odstáť. Potom ich ochladíme a osušíme. Papriky naplníme vychladnutou mäsovou zmesou a "zavrieme" vrškami. Papriky poukladáme na vymastený pekáč.
Strúhanku opražíme s rozpusteným maslom a prelejeme ňou papriky. Podlejeme trochou vody a dáme na 1 hodinu zapiecť do rúry na 175 C. Podávame s bielou žemľou alebo opekanými zemiakmi.