Lievance zo zakysanky

Potrebujeme:

3 vajcia, 4 PL práškového cukru, 250 g polohrubej múky, 2 KL prášku do pečiva, 500 ml zákysanky, štipka soli, 60 g rozpusteného masla
Na ozdobu: práškový cukor, ovocie, šľahačka, džem

Ako na to:

Vajcia dáme do misy. Pridáme 4 lyžice práškového cukru a mixérom vyšľaháme zmes do peny. Potom pridáme 250 g polohrubej múky, dve lyžičky prášku do pečiva alebo sódy bikarbóny a vylejeme celé veľké balenie zakysanky. Dobre zamiešame, trocha osolíme, prilejeme rozpustené maslo a necháme cesto 10 minút odpočívať.
Na lievancovej panvici upečieme lievance, spojíme po dve dobrým džemom. Ozdobíme šľahačkou, ovocím a práškovým cukrom. Na ozdobu môžeme použiť aj mrazené černice.

03.09.2008

Podobné recepty