Francúzske karamelové kocky

Potrebujeme:

Piškótové cesto: 6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 lyžica kakaa, 5 lyžíc polohrubej múky, prášok do pečiva, 50 ml oleja
Plnka: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, 1 vanilínový cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov
Šľahačkový krém: 4 lyžice kryštálového cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku

Ako na to:

Piškótové cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme žĺtky, olej a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Plnka: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a balíček vanilkového cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané Zlaté klasy. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru. Do polovice plnky vmiešame kakao.
Šľahačkový krém: Cukor upálime, zalejeme mliekom, rozvaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme.
Na cesto natrieme najprv svetlú, a potom tmavú plnku a napokon šľahačkový krém.

02.09.2008

Podobné recepty