Bylinkové bravčové kotlety
4 bravčové kotlety (cca po 200 g), 3 väčšie cibule, farebné papriky, 100 g šampiňónov, 3 PL oleja, 2 PL masla, 4 strúčiky cesnaku, 1 ČL šalvie, 1 ČL tymianu, 1 ČL rozmarínu, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Z kotliet odkrojte tučné okraje, miestami narežte (aby sa pri pečení nekrútili), slabo naklepte, osoľte a okoreňte. Na panvici rozohrejte olej s maslom, pridajte nadrobno posekané bylinky, ošúpaný cesnak a kotlety. Opekajte z každej strany 7-8 min, pričom kotlety stále obracajte. Papriku očistite, pokrájajte na pásiky, cibuľu a šampiňóny pokrájajte na plátky. Všetko vložte k mäsu, zakryte a uduste do mäkka.
TIP: Podávajte s opečenými zemiakmi, varenou ryžou, šalátom alebo tmavým chlebom.