Grilované teľacie rezne s bielym vínom

Potrebujeme:

600 g teľacieho mäsa zo stehna, 60 g masla, biele víno, citrón, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, soľ, alobal (alobalovú misku)

Ako na to:

Odležané mäso umyte v celku, osušte obrúskom a odblaňte. Potom ho pokrájajte na hrubšie rezne, ktoré trochu naklepte, osoľte, polejte bielym vínom, posypte mletým čiernym a novým korením a nechajte odležať v chlade.
Odležané rezne poukladajte na alobal (alobalovú misku), položený na rozohriatom rošte, na každý rezeň položte kúsok surového masla a grilujte z jednej strany 4 min. Potom rezne obráťte, obložte maslom a znova grilujte 4 min.
Hotové rezne upravte na misu, polejte odkvapkanou šťavou a obložte kolieskami citróna. Podávajte z ryžou.

11.04.2006

Podobné recepty