Broskyňový koláč s pudingom
4 vajcia, 1 hrnček hrubej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1 hrnček kryšt.cukru, 1 hrnček mlieka, 200 ml oleja, 1 vanilkový cukor, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa, broskyňový kompót, 2 banány, 1 vanilkový a 1 kakaový pudingový prášok
Ako na to:Vajcia s cukrom vymiešame, postupne pridávame mlieko, olej, múku s kyp.práškom. 2/3 cesta rozotrieme na vymastený, múkou posypaný plech. Do zvyšku cesta primiešame kakao a polejeme ním svetlé cesto (mramorovo). Na vrch poukladáme scedené broskyne a dáme piecť.
Medzitým roztlačíme banány a potrieme nimi ešte horúci koláč (k banánu môžeme ešte pridať broskyňový lekvár). Šťavu z kompótu dolejeme vodou na 1 liter, v polovici tekutiny rozmiešame a uvaríme vanilkový puding, osladíme podľa chuti.
Puding rozotrieme na vychladnutý koláč, necháme troška vychladnúť. Tak isto uvaríme kakaový puding a opatrne ho rozotrieme na vrstvu vanilkového pudingu. Krájame po stuhnutí.