Kávová torta

Potrebujeme:

na jednu tortu
8 bielkov, 280 g práškového cukru, 110 g mandlí, 120 g polohrubej múky, mandľové lupienky
Na krém: 8 žĺtkov, 140 g práškového cukru, 250 ml sladkej smotany, 40 g hladkej múky, 250 g masla, 120 ml silnej čiernej kávy

Ako na to:

Z bielkov a práškového cukru ušľaháme sneh. Jemne doň primiešame pomleté mandle a polohrubú múku. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vlejeme do nej cesto a pečieme pri teplote 170 °C asi 30 minút.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme na tri časti a pokvapkáme kávou. Žĺtky, cukor, smotanu a hladkú múku miešame nad parou 30 minút, kým nevznikne hustý puding. Do vychladnutej masy pridáme rozšľahané maslo a za stáleho miešania aj 100 ml kávy.
Korpus spojíme krémom, ktorým natrieme aj celý povrch torty. Boky ozdobíme mandľovými lupienkami a zrnkami kávy.

22.07.2008

Podobné recepty