Bazalkovo-špenátové kolačiky
3 PL olivového oleja, 1 cibuľa posekaná na drobno, 3 strúčiky cesnaku posekaného, 1 balíček lístkového cesta, 250 g mrazeného špenátu, 5 PL bazalkových lístkov, 1 balíček jemného tvarohu, čerstvo pomleté čierne korenie, 1 ČL posekaného rozmarínu, 1 malá čili paprička bez semien, soľ
Ako na to:Rozpálime olej, pridáme cibuľku a cesnak, špenát, bazalku, rozmarín, korenie, posekanú papričku a tvaroh. Premiešame a krátko povaríme. Ak omáčka nie je dosť husá na plnenie koláčikov, dosypeme strúhanku. Rozvaľkáme cesto a nakrájame ho na štvorce 12x12 cm.
Na kraj dáme za lyžičku pasty. Okraje cesta natrieme pierkom namočeným vo vode, preložíme a ukladáme na pomastený plech. Môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom. Pečieme do zlatohneda pri 200 C. Podávame k vínu teplé, alebo studené.