Tekvicová polievka

Potrebujeme:

1 kg žltej tekvice, 200g zemiakov, 2 mrkvy, 50 g masla, 2 cibule, 3 PL oleja, 3 PL posekanej bazalky, 1 liter slepačieho vývaru, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 200 ml smotany na varenie, 1 PL tekvicového oleja (nemusí byť), tekvicové semienka na ozdobenie

Ako na to:

Tekvicu a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. V hrnci opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita, pridáme tekvicu a zemiaky. Popražíme asi 3 minúty, prilejeme vývar a varíme na miernom ohni 25 minút alebo, kým nie je tekvica mäkká. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme soľ, korenie a smotanu a necháme ešte raz zovrieť. Tesne pred podávaním do horúcej polievky vmiešame maslo a posypeme bazalkou.

17.07.2008

Podobné recepty