Grilované teľacie rezne obložené šampiňónmi

Potrebujeme:

600 g teľacieho mäsa, 200 g šampiňónov, 30 g masla, , 30 g cibule, olej, 1 ČL mletej červenej papriky, mletá rasca, mleté čierne korenie, , Mliečna majonéza:, 2, 5 dl mlieka, 1 žĺtok, 20 g hrubej múky, 10 g maizeny, 40 g masla, 1 ČL horčice, ocot, cukor, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mäso umyte v celku, osušte obrúskom, odblaňte a pokrájajte na rezne, ktoré zľahka naklepte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením, pokvapkajte olejom a nechajte odležať v chlade. Odležané rezne poukladajte na rozohriaty grilovací rošt a grilujte z každej strany 4 min.
Šampiňóny očistite, umyte a pokrájajte nadrobno. Na roztopenom masle speňte nakrájanú cibuľu, pridajte červenú papriku a pokrájané šampiňóny, osoľte a duste. Nakoniec posypte zomletou rascou a uduste do mäkka.
Hotové rezne upravte na misu, polejte odkvapkanou šťavou a na každý rezeň položte kôpku udusených šampiňónov.
Podávajte s ryžou a mliečnou majonézou

Mliečna majonéza:
Žĺtok, múku, maizenu, maslo a horčicu rozmiešajte v mlieku, podľa chuti pridajte soľ, ocot, cukor a mleté čierne korenie, vložte do nádoby s vriacou vodou a za stáleho miešania uvarte dohusta. Potom vyberte z vody a ešte chvíľku miešajte.

02.09.2006

Podobné recepty