Cesnakové trojuholníky s dresingom
1 listkové cesto
Plnka: 120 g masla, 130 g Hery, 3 žĺtka, 600 g nastrúhaného syra, petržlenová vnať, soľ, 14 strúčikov prelisovaného cesnaku, vegeta, soľ
Dresing: 4 PL tatarskej omáčky, 4 PL kyslej smotany, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, 1 malú lyžičku horčice, soľ, korenie, nasekaný kôpor, mlieko podľa potreby (na viac dresingu použijeme raz toľko prísad)
Cesto rozdelíme na osem bochníčkov. Zatiaľ si pripravíme plnku. Každý bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme pripravenou plnkou, posypeme postrúhaným syrom a stočíme do rolády.
Takto naplnenú roládu stlačime do tvaru obdĺžnika, potrieme rozšľahaným vajíčkom, osolíme, posypeme sezamovými semiačkami a rascou.
Roládu pokrájame na trojuholníky, preložíme na plech vyloženým papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Nakoniec si pripravíme dresing, zmiešaním všetkých uvedených surovín a môžeme preložiť do misiek. Trojuholníky podľa chuti namáčame do dresingu.