Cesnakové trojuholníky s dresingom

Potrebujeme:

1 listkové cesto
Plnka: 120 g masla, 130 g Hery, 3 žĺtka, 600 g nastrúhaného syra, petržlenová vnať, soľ, 14 strúčikov prelisovaného cesnaku, vegeta, soľ
Dresing: 4 PL tatarskej omáčky, 4 PL kyslej smotany, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, 1 malú lyžičku horčice, soľ, korenie, nasekaný kôpor, mlieko podľa potreby (na viac dresingu použijeme raz toľko prísad)

Ako na to:

Cesto rozdelíme na osem bochníčkov. Zatiaľ si pripravíme plnku. Každý bochník rozvaľkáme na pomúčenej doske, potrieme pripravenou plnkou, posypeme postrúhaným syrom a stočíme do rolády.
Takto naplnenú roládu stlačime do tvaru obdĺžnika, potrieme rozšľahaným vajíčkom, osolíme, posypeme sezamovými semiačkami a rascou.
Roládu pokrájame na trojuholníky, preložíme na plech vyloženým papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Nakoniec si pripravíme dresing, zmiešaním všetkých uvedených surovín a môžeme preložiť do misiek. Trojuholníky podľa chuti namáčame do dresingu.

21.08.2008

Podobné recepty