Grilované teľacie karé na hrášku

Potrebujeme:

600 g teľacieho vykosteného karé, 40 g masla, 400 g zeleného hrášku, trocha cukru, 10 g hladkej múky, petržlenová vňať, karí korenie, soľ, olej, alobal (alobalová miska)

Ako na to:

Odležané vykostené karé umyte, osušte obrúskom, pokrájajte na rezne, zľahka naklepte, osoľte, okoreňte karí korením, pokvapkajte olejom a nechajte v chlade odležať.
Na roztopené maslo dajte čerstvý, mrazený alebo konzervovaný hrášok, osoľte, pridajte trocha cukru a duste. Keď je hrášok mäkký, poprášte ho múkou, trocha podlejte horúcou vodou alebo hovädzím vývarom. Pridajte posekanú petržlenovú vňať a chvíľu spolu duste.
Odležané rezne poukladajte na alobal (alobalovú misku) , položte na rozohriaty grilovací rošt a grilujte z každej strany 4 min.
Na misu upravte udusený hrášok, hotové rezne a všetko polejte odkvapkanou šťavou. Podávajte z ryžou.

07.02.2007

Podobné recepty