Buchty so slivkovým lekvárom

Potrebujeme:

500 g polohrubej múky, 25 g droždia, 2 žĺtky, 3 PL práškového cukru, 80 g Palmaríinu, 375 ml mlieka, 1/2 balíčka vanilkového cukru, štipka soli, rum (cca 2 PL - ja lejem od oka), olej, slivkový lekvár

Ako na to:

Do misy dáme múku, štipku soli, žĺtka, rum, rozdrvené droždie, ktoré zasypeme práškovým cukrom. Necháme chvíľu postáť. Mlieko zohrejeme a rozpustíme v ňom vanilkový cukor a Palmarín. Zmes vlejeme do misy s múkou a ostatnými surovinami. Vymiešame hladké polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť.
Pekáč vymastíme margarínom. Cesto vyvaľkáme a pokrájame na štvorce. Do stredu dáme slivkový lekvár a vyformujeme buchty. (buchty môžete naplniť čím len chcete). Buchty poukladáme do pekáča. Neukladajte veľmi blízko seba - buchty nakysnú. Každú potrite olejom z každej strany.Pečieme pri teplote 175 stupňov. Nepečte veľmi dlho, lebo ich vysušíte.

31.07.2008

Podobné recepty