Cigánske halušky
Halušky: 540 g hrubej múky, 180 ml mlieka, 1 vajce, 4,5 g prášku do pečiva, 12 g soli, 300 ml vody, 40 ml oleja
Lečo: 1 zavárané lečo (7 dcl), olej, cibuľa, 2 ČL kryštálového cukru, soľ, 5 vajec
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme lečo, soľ a cukor. Premiešame. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme k leču. Miešame, kým sa vajíčka nezrazia.
Do misy dáme múku, soľ, prášok do pečiva, vajce, zalejeme vodou a mliekom a dobre rozmiešame. Necháme postáť. Dáme zovrieť vodu. Halušky uvaríme v osolenej vode a hotové prelejeme olejom.
Halušky zmiešame s lečom a podávame.