Grilované teľacie rezne s bylinkovým maslom
600 g vykosteného teľacieho karé, 60 g masla, olej, 40 g cibule, 1 kyslá uhorka, 200 g šampiňónov, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Umyté, vykostené a obrúskom osušené karé odblaňte a pokrájajte na rezne, ktoré osoľte, pokvapkajte olejom a nechajte chvíľu v chlade odležať. Grilovací rošt rozohrejte, poukladajte naň odležané rezne a grilujte z každej strany 4 min.
Maslo vymiešajte, pridajte nadrobno pokrájanú cibuľu, posekanú petržlenovú vňať, pokrájanú uhorku a udusené šampiňóny, všetko osoľte, okoreňte čiernym korením a dobre premiešajte.
Hotové rezne upravte na misu a potrite bylinkovým maslom. Podávajte s opekanými zemiakmi a hlávkovým šalátom.