Torta s čokoládou

Potrebujeme:

Cesto: 4 vajíčka, 200 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 ml mlieka, 125 ml oleja, 250 g hladkej múky, 1 kypriaci prášok, štipku soli, 1 ozdobné zdobenie tmavé
Na pokvapkanie: 2-3 PL rumu
Na plnku: 2 šľahačky v prášku, 250 ml studeného mlieka, 25-30 g nastrúhanej čokolády
Na posypanie: nastrúhanú čokoládu

Ako na to:

Na prípravu cesta ušľaháme šľahačom penu z vajec, cukru a vanilk.cukru. Mlieko zmiešame s olejom a múku zmiešame s kypr.práškom, soľou a tmavým zdobením. Striedavo v dvoch fázach do peny zapracujeme tekutinu a sypkú zmes (na 1.stupni šľahača).
Hladké cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 26 cm), na dno ktorej sme dali papier na pečenie. Uhladíme a pečieme v rozohriatej rúre (elekt.rúra 180 stupňov, plynová rúra 2-3, teplovzd.rúra 160 stupňov). Čas pečenia: 40-45 minút.
Upečený korpus necháme 10 minút vo forme chladnúť, nožom oddelíme od okraja formy a necháme úplne vychladnúť. Korpus rozrežeme na 2 časti.
Náplň pripravíme podľa návodu na obale sušenej šľahačky, ale len s 250 ml studeného mlieka. Do vyšľahanej šľahačky zľahka vmiešame čokoládu.
Prvý diel korpusu položíme na podnos, pokvapkáme rumom a rovnomerne nenesieme polovicu náplne. Zakryjeme druhým dielom korpusu a tortu potrieme zvyšnou náplňou a posypeme čokoládou s prášovým cukrom. Uložíme asi na cca 3 hodiny do chladu.

22.10.2008

Podobné recepty