Grilovaná hovädzia roštenka so slaninou
600 g vykostenej hovädzej roštenky, 80 g údenej slaniny, olej, mleté čierne korenie, soľ, alobal (alobalová miska)
Ako na to:Vykostenú odležanú roštenku umyte, osušte obrúskom, zbavte lojových častí a pokrájajte na hrubšie rezne, ktoré trocha naklepte, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a nechajte v chlade odležať. Odležané rezne poukladajte na rozohriaty grilovací rošt na ktorom je alobal (alobalová miska) a grilujte z každej strany 5 min.
Údenú slaninu pokrájajte na štyri plátky, ktoré z jednej strany narežte a z oboch strán opražte tak, že vzniknú hrebene.
Hotové rezne upravte na misu, polejte odkvapkanou šťavou alebo masťou z vypraženej slaniny a ozdobte opraženou slaninou. Podávajte so zemiakovou kašou a kyslými uhorkami.