Kuracie stehná s kyslou kapustou a zemiakmi

Potrebujeme:

4-6 celých kuracích stehien, 4-6 plátkov slaninky, 0,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, olej alebo masť, soľ, rasca (mletá alebo celá), zemiaky ako príloha

Ako na to:

Cibuľu pokrájame, speníme na masti. Kyslú kapustu opláchneme vo vlažnej vode a pridáme ju k popraženej cibuli, podľa chuti osolíme a dusíme takých 15 min.
Udusenú kapustu dáme do zapekacej misy, na ňu poukladáme dobre osolené kuracie stehná, posypeme rascou a prikryjeme plátkami slaninky. Zapekaciu misu zatvoríme, ak nemáme pokrievku, zakryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 180-200 stupňov.
Pečieme zakryté zhruba 30-40 min, potom odkryjeme a dopečieme. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na štvrťky a uvaríme v slanej vode. Uvarené posypeme petržlenovou vňaťou alebo posekanou pažítkou.

31.07.2008

Podobné recepty