Bravčové medailóniky na červenom víne
12 menších bravčových plátkov (najlepšie z panenky alebo karé), 2 PL oleja, ½ ČL mletého korenia, soľ, , Omáčka:, 800 g šalotky, 2 vetvičky rozmarínu, 2 vetvičky tymianu, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 3 dl portského, 3 dl červeného vína, 2 PL maizeny, 3 PL slivkového lekváru
Ako na to:Mäso umyte, osušte, pokrájajte na hrubšie plátky a trochu naklepte. Opekajte na horúcom oleji z každej strany 5-8 min. do mäkka. Osoľte, okoreňte, vyberte a udržujte teplé.
Do výpeku pridajte zvyšok oleja, na osminky pokrájanú šalotku, posekanú vetvičku rozmarínu a tymianu, cesnak a krátko orestujte. Zalejte portským a červeným vínom a asi 15 min. duste. Výpek môžete prepasírovať. zahustite slivkovým lekvárom, maizenou rozpustenou v troche vody. Dochuťte soľou, korením.
Podávajte s cestovinou, ozdobené bylinkami.