Zapekané kuracie rezne
500 g kuracích pŕs, 1 cibuľa, 200 g čerstvých šampiňónov príp. 1 väčšia konzerva šampiňónov, 100 g šunky, 8 kúskov plátkového syra, 1 kyslá smotana, mleté čierne korenie, soľ, olej
Ako na to:Umyté, očistené kuracie rezne mierne naklepeme, osolíme, posypeme korením a opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán. Opečené mäso vyberieme a vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájané šampiňóny. Dusíme do mäkka, cca 20-25 minút.
Do zapekacej misy rozložíme opečené plátky mäsa, na každý kúsok dáme kôpku orestovaných šampiňónov a prekryjeme plátkom šunky a syra. Zalejeme kyslou smotanou (rozmiešajte kyslú smotanu s trochou smotany na varenie). Zamiešame aj niekoľko lístkov čerstvej bazalky.
Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 10 - 15 minút.