Grilovaná hovädzia roštenka s cibuľou
600 g vykostenej hovädzej roštenky, 100 g cibule, olej, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Vykostenú a dobre odležanú roštenku umyte v celku, osušte obrúskom a zbavte lojových častí. Potom ju pokrájajte na hrubšie rezne, ktoré zľahka naklepte, osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a nechajte v chlade odležať. Odležanú roštenku poukladajte na alobal (alobalovú misku), na rozohriaty grilovací rošt a grilujte z každej strany 5 min.
Na rozpálený olej dajte na kolieska cibule, osoľte a uduste do polomäkka.
Hotové rezne upravte na misu, polejte odkvapkanou šťavou a na každý rezeň dajte kôpku opraženej cibule. Podávajte s opekanými zemiakmi a paradajkovým šalátom.