Pudingový koláč s kyslou smotanou

Potrebujeme:

Čokoládový puding (Oetker), 0,5 litra mlieka na pudingu, 5 vajec, 12 dkg hladkej múky, 13 dkg polohrubej múky, 1 dcl oleja, 1 dcl vlažnej vody, 25 dkg práškového cukru, 2 x vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 3 kyslé smotany, Granko na posypanie

Ako na to:

Najprv vymiešame do peny 5 žĺtkov, 25 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dcl oleja a 1 dcl vlažnej vody. Potom pridáme 12 dkg hladkej múky, 13 dkg polohrubej múky a 1 prášok do pečiva. Nakoniec zľahka (ale poriadne) vmiešame sneh z 5 bielkov.
Pripravíme si tuhý čokoládový puding. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme cesto. Do cesta lyžicou dávame kôpky pudingu, alebo cik-cak rozlievame (puding musí byť ešte horúci). Dáme piecť, cca 15 min na 170 C.
Medzitým si rozmiešame 3 kyslé smotany s 1 plnou lyžicou práškového cukru a 1 vanilkovým cukrom. Koláč vyberieme a hneď zahorúca naň rozotrieme pripravené smotany a posypeme Grankom. Keď vychladne, dajte ho aspoň na 12 hodín do chladničky.

31.07.2008

Podobné recepty