Karamelová roláda

Potrebujeme:

5 vajíčok, 100 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky, 2 PL teplej vody, 1 KL kypriaceho prášku, čokoládová poleva
Plnka: 5 PL kryštálového cukru, 2 dcl čiernej kávy, 0,5 l mlieka, 150 g práškového cukru, 7 PL hrubej múky, 250 g masla a rum

Ako na to:

Vajcia s cukrom a vodou vymiešame do penista. Pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka premiešame. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo môžeme použiť i papier na pečenie. Po upečení plát vyklopíme na vlhkú utierku a stočíme
Karamel: Kryštálový cukor upražíme na karamel, zalejeme mliekom s kávou a rozpusteným cukrom. Do vriacej zmesi pridáme múku rozmiešanú v troške mlieka a uvaríme hustú kašu. Keď trocha vychladne, pridáme maslo a pár kvapiek rumu.
Vychladnutý plát cesta natrieme krémom, zvinieme do rolády a polejeme čokoládovou polevou. Ak máme banány, tak ich môžme dať na krém a zvinúť do rolády.

31.07.2008

Podobné recepty