Orechová roláda s grilážovou plnkou
Cesto: 5 vajec, 250 g práškového cukru, 50 g orechov, 100 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku
Plnka: 2,5 dcl mlieka, 1 žĺtok, 3 lyžice Zlatého klasu, 250 g masla, 250 g kryštálového cukru a 1 smotanu na šľahanie
Vajcia s cukrom vymiešame do penista, jemne zamiešame orechy (pomleté), múku s kypriacim práškom a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť.
Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku, papier stiahneme, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Z mlieka, Zlatého klasu a žĺtka uvaríme krém. Maslo vymiešame do penista a postupne pridávame vychladnutý krém.
Kryštálový cukor upražíme na karamel, zalejeme smotanou na šľahanie, povaríme a dáme vychladnúť. Potom zamiešame do pripraveného krému. Plát cesta natrieme krémom, stočíme do rolády, vrch potrieme zvyšným krémom a posypeme pomletými orieškami alebo čokoládovou polevou.