Nekysnutý tvarohový múčnik
2 hrnčeky hladkej múky, 1 Hera, 1 lyžica cukru, 2 žĺtka, 1 kocka droždia, 1 vajce, soľ
Tvarohová plnka: 250 g tvarohu, 2 bielka, 4 lyžice práškového cukru, 1 lyžica maizeny, hrozienka
2 hrnčeky múky preosejeme do nádoby. Z droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý vložíme do múky (takto celé, nič nekvasiť) a nastrúhame heru. Pridáme žĺtka, zvyšok cukru a soľ.
Vypracujeme hladké cesto. Bez kysnutia hneď rozvaľkáme. Vykrajujeme z neho kolieska. Plníme plnkou podľa chuti, napr. tvarohovou, makovou, lekvárovou, orechovou.
Ukladáme na plech vedľa seba a potierame vajíčkom. Pečieme pri teplote 200 °C.